Om refillblekk

Reduser kostnadene med opptil 80%, ved å fylle patronene selv.
Merkevareprodusentene tar seg godt betalt for sine patroner. De selger gjerne skriverne billig, men tar seg godt betalt for blekkpatronene. Ved å fylle blekkpatronene din selv, trenger du ikke betale for selve patronen hver gang; bare for blekket. Prinsippet er enkelt. Lag et hull i patronen og fyll opp med nytt blekk. Det kreves ingen tekniske kunnskaper. Illustrert norsk bruksanvisning og alt nødvendig utstyr for enkel og sikker påfylling følger med alle refillsettene. Se også detaljert bruksanvisning under de forskjellige refillsettene.
Refillsett_150x110
Fyll opp patronen.
Du må være sikker på at patronen du ønsker å fylle fungerer, før du fyller den opp. Enten ved at patronen akkurat har gått tom eller at det er like før den går tom for blekk. I de fleste patrontyper er det en svamp som holder på blekket. Dersom en patron blir stående lenge med lavt blekknivå vil svampens evne til å holde på blekk bli dårligere og mengden av blekk som kan fylles på blir redusert. Blekkpatroner som har vært tomme over en lengre periode kan være vanskelige å fylle opp. Dette skyldes at størknet blekk tetter skrivehodet og/eller at svampen som absorberer blekket er tørker inn.
Refill1_150x154
En patron kan fylles flere ganger.
Enkelte skrivere har skrivehodet (der hvor blekket blir omdannet til små dråper og blir sendt ut på arket) integrert i patronen mens andre har blekkpatronen og skrivehode i to separate deler. Begge disse typene kan brukes flere ganger. Patroner med integrert skrivehode kan ordinært fylles 3-10 ganger. Patroner som ikke har integrert skrivehode kan fylles 10-20 ganger, avhengig av bruk. For å forlenge en patrons levetid er det lurt å fylle den opp før den går tom for blekk.
Refill2_150x135
De fleste patroner benytter forskjellig blekk.

Viskositeten, fargemetningen, kokepunkt og tørketid er noen av egenskapene som varierer mellom blekktypene. Vår leverandør, Sensient, leverer blekk som er spesialtilpasset den enkelte patronmodell. Dersom du ønsker å vite om du kan benytte blekket på en annen skriver enn den som er angitt på våre sider, er du velkommen til å ta kontakt med oss.

Refillblekket er holdbart i flere år.
Dersom refillblekket oppbevares på et mørkt sted med romtemperatur, kan det lagres i flere år.
Refill3_150x170
Hvorfor sier skriver-produsentene at det kun skal brukes originalpatroner?
Produsenter av skrivere ønsker at forbrukerne kun skal bruke deres egne originalpatroner. Man vil ikke kunne ødelegge skriveren ved å fylle opp patronene med vårt refillblekk. Vår produsent (Sensisent) leverer blekk med høy kvalitet som sikrer god kvalitet på utskriftene til en rimelig pris.
Refill4_150x165
Sensient